Escoltar i parlar!

Vaig a donar la meva opinió esperant que no es mal interpretin les paraules i sobretot desitjant que qui ho llegeixi, ho faci des d’uns ulls constructius i sobretot no es senti atacada! (ho dic ja que últimament quan parlo o escric trobo que això no passa)
Quan va iniciar-se el moviment anomenat #15M, tenia molt poca informació de que era i tal, però recordo que vaig pensar: que bé, la gent per fi té ganes de dir la seva! (i al cap i a la fi, crec que això és el que tots i totes hauríem de valorar). Quantes vegades ens hem queixat de que “la gent no opina, no es mou, està adormida, no es comunica, no escolta…”??? Personalment trobo en aquest moviment una possible solució a aquest “pessimisme. Molta gent de cop tenia la iniciativa de voler fer sentir la pròpia veu i sobretot les ganes d’ESCOLTAR!!! només això em sembla revolucionari!
Personalment, baixant cada tarda a la plaça del meu poble m’he emocionat i il·lusionat i si, també m’he enfadat i indignat…però això és normal, és el que passa quan les coses no van com a un li agradaria, però sobretot he vist coses que em costa de veure a la feina, amb els amics o amb la família i és que la gent estava predisposada a escoltar-se i feia tots els esforços per parlar i opiniar d’una manera raonada, evidentment no aconseguirem en 2 setmanes el que tota la humanitat no ha aconseguit, i per suposat hi han situacions i coses que han de millorar, però a mi m’encanta veure com xerra un avi amb un noia de 17 anys s’escolten i discuteixen sobre temes d’actualitat, digueu-me happyflower!
Ara mateix estic trista amb la situació actual, i visc en un mar de contradiccions, però el que tinc molt clar són algunes coses:

– tothom hauria de deixar les generalitzacions i començar a viure en un món de grisos, potser així anem avançant.

– La violència  no va enlloc i la condemno! l’odi només genera més odi!

– és brutal, al·lucinant i revolucionari que la gent tingui ganes de parlar, expressar-se i discutir. estaria bé que tothom torbés aquestes accions positives i com elements de canvi i revolució (i faig aquest comentari perquè crec que el primer problema es que hi ha gent del que propi moviment no valora prou la grandesa d’aquesta acció)

– buscar els tres peus al gat, ara mateix, no afavoreix

– fer de les crítiques una oportunitat per donar més arguments al propi discurs

– que les pròpies inseguretats no converteixi als altres en manipuladors/es

– que ningú es posi a la boca la frase “parlo en nom del poble”

– el dret individual sempre hauria de respectar-se per sobre del col·lectiu

– la violència no va enlloc ja ho havia dit? Doncs ho torno a dir!!!

– que no hi hagi individus que sota el paraigües d’una organització, moviment o càrrec facin i diguin el que no tenen els sans pebrots de dir-ho a nivell individual

Ala…així de panxa em quedo! i sobretot OPINEU! que personalment m’encanten les opinions contràries, sempre que siguin respectuoses!

Advertisements

6 thoughts on “Escoltar i parlar!

 1. Bona reflexió.
  Un dubte, habíes fet mai cap pensament abans, criticant per exemple als polítics (el 3er motiu de preocupació dels espanyols) o tot és arràn d’ahir?

  Merci!

 2. Lídia, em sap molt greu el que diré especialment per gent com tu, per gent que des de la il·lusió i (no t’enfadis per que és així) també des de la desinformació ha donat suport i s’ha deixat la pell en quelcom que no és del tot aigua clara i que, lamentablement, està infestat de personatges que a mi personalment em fan angunia.

  En primer lloc m’agradaria que llegeixis (o fessis un cop d’ull) a això:
  http://www.kaosenlared.net/noticia/espiritu-15m-estallo-22-mayo
  Aquest article publicat el 25 de Maig diu “La derecha europea más reaccionaria se ha impuesto en la gran mayoría de los municipios de capitales de provincia y de CCAA en las que se realizaban elecciones autonómicas(todas excepto Cataluña, Euskadi, Galicia y Andalucía) entre discursos de los indignados consistentes en poner en primer lugar de sus preocupaciones la Reforma de la Ley Electoral (los 5.000.000 millones de parados o los beneficios de la banca y las grandes empresas deben de ser una cosa de segundo nivel) ” Doncs ara, 16 de juny podem dir que la ultradreta i l’espanyolisme més caspós s’ha acabat d’apoderar de -si més no- Catalunya.

  A plaça Catalunya concretament (i especialment a les comissions estratègiques com continguts, comunicació, facilitació, mobilització, etc) hi ha trolls espanyolistes i ultradretans que han torpedinat de manera sistemàtica les accions i idees de la gent de bona voluntat . Gent de bona voluntat com tu que creu de manera cega que els cartells setinats que dies previs al 15M omplien els carrers amb el lema “15M toma la calle” van sorgir d’una mena d’ens anomenat “societat civil” o quelcom semblant. Quan, evidentment, qualsevol sap que fer cartells i encartellar (i més cartells setinats) es una feina que requereix certa estructura.

  Bé, tornant al tema dels trolls que torpedinen i estan infiltrats a les comissions. En un cas concret (descarat, flagrant i insultant) s’ha denunciat, s’ha comunicat, s’ha advertit i s’ha demostrat a diverses persones de diverses comissions que FRANCISCO GARROBO es un troll espanyolista antidemòcrata que (i això dit per ell) HA VETAT la inclusió del dret a l’autodeterminació a les demandes de mínims i NINGÚ, cap persona de les que han estat informades, cap comissió HA PRES MESURES. És més aquest individuu ha tingut micro a les assemblees i ahir era a 1a linia de foc a plaça Sant Jaume per que exercia com a responsable de comunicació. Però què és això Lídia? Quina mena de complicitat amb els més reaccionaris és aquesta? Si no es fa fora gent així s’està sent còmplice de la FEINA que estan fent, és a dir, el fet que cap comissió hagi expulsat al Garrobo (per dir el nom del cas més flagrant) vol dir que l’assemblea en ple és còmplice per acció o omissió del boicot que ha patit l’autodeterminació.
  Vols informació sobre això? doncs aquí la tens:
  SOBRE EL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ:
  (1) http://www.racocatala.cat/forums/fil/143701/lodissea-dun-dret-huma-ser-aprovat-movimet-prodemocracia-com-lacampadabcn-esta-manipulada
  (2) http://www.racocatala.cat/noticia/26482/dret-dautodeterminacio-lacampadabcn-cronica-duna-odissea
  (3)http://www.racocatala.cat/noticia/26526/nomes-volem-treure-paraula-catalunya-text
  SOBRE FRANCISCO GARROBO:
  (1) http://twitter.com/#!/fgarrobo
  (2)http://www.naciodigital.cat/noticia/32688/indignat/espanyol

  Què, com ho veus? Creus encara que la acampadabcn és una cosa constructiva amb ganes de proposar, amb ganes de canviar el món? Doncs aleshores torna a llegir el primer link que t’he passat.

  Francament, em sap molt greu veure com hi ha gent com tu que s’esforça en participar d’algo que està sent manipulat i infestat de penya molt molt pudenta, jo també vaig picar, al principi estava a l’expectativa, era crítica, després hi vaig participar i de manera activa, al veure què hi havia… bé, ja m’ha quedat clar que aquí amb bona voluntat no s’hi pot fer res.

  Hi ha molt joc brut, molta estratègia i molts tripijocs d’espanyolistes ultradretans amb interessos poc clars que, a més, conten amb el silenci (per acció o omissió) de moltes persones com tu, que encara no us heu adonat de qui teniu al costat i que encara aneu pencant amb il·lusió.

  Sento ser així de dura Lídia, però les Irenes, Laies i altres que no recordo el nom que he conegut a plaça Catalunya i que són gent amb un esperit molt maco esteu sent còmplices dels Franciscos Garrobo i (també) dels Mario Conde ja sigui per que no ho sabeu (que de per si és greu) o sigui per que malgrat tenir proves fefaents de persones tòxiques a les comissions (aqui em refereixo a plaça catalunya) ningú mou un dit per fer fora aquests personatges.

  Després hi ha el factor parlament. Bé, trobo indigne el que s’ha fet als diputats. El cas més flagrant és el del gos pigall de’n Llop, però acorralar, perseguir, i ruixar amb pintura a diputats és molt grey. Ok, evidentment no hi va haver sang i fetge (només hagués faltat!!!) però incidents com els d’ahir ens han de fer reflexionar.

  I sí, sí, d’acord, tampoc n’hi ha com per fotre’s a fer el ploramiques, d’acord, però que no hagin obert el cap a cops de roc a cap diputat no treu importància al problema (encara que no negaré que el victimisme és sovint massa exagerat).

  El més lamentable de tot no és només que hagin passat fets d’aquesta mena (que no són polítics, són personals, o algú em dirà que lo del gos pigall no és personal?) és que l’assemblea en comptes de condemnar-ho se n’ha desentès, per que sí, han dit per activa i per passiva que se’n desvinculen (perfecte) però recordem que no és el mateix dir que tu no tens res a veure amb x que dir que una cosa no et sembla bé.

  I ep, això no és com demanar que els partits polítics “condemnin la violència d’ETA” això és demanar que l’assemblea reprovi i condemni el comportament de determinats membres (contats, sí, però que en formen part) per realment deixar clar que no només no són violents si no que a més estan en contra de qualsevol forma de violència.

  De la mateixa manera que s’exigeix (exigim) que Puig Dimiteixi i que els partits polítics ho reclamin (recordem que només ho han demanat 2 i un d’ells diguessim que té les mans força brutes de sang des de fa 2 anys i ningú ha assumit responsabilitats) doncs, de la mateixa manera que volem això també hauriem de voler (els acampats,exacampats, els antiacampats i els agnostics de l’acampament) que l’assemblea, per dignitat i per legitimar-se, condemni els actes vandàlics que 4 subnormals van fer ahir.

  Si no, l’assemblea deixa de tenir legitimitat, s’automultiplica per zero (cosa que ja està fent consentint que les votacions que s’han fet no es tinguin en compte: exemple autodeterminació).

  En fi Lídia em sap greu que vagis amb el lliri a la mà per que hi ha molta merda darrera de la bona intenció de les persones… MOLTA. I segurament al teu poble us trobeu gent amb moltes ganes de pencar i amb moltes iniciatives, això és una cosa a banda però ja veus què hi ha amb el MOVIMIENTO 15M

  http://www.racocatala.cat/forums/fil/144237/falsedat-democracia-real-feu-ho-correr-facebook-twitter-mails

 3. Hola Albert,
  si t’hi fixes aquest blog va de viatges i en general tot el que hi escric és en relació a viatges que he fet, faig o faré…
  Però contestant a la teva pregunta SI, abans havia reflexionat (que no sempre vol dir criticar), i no és una inspiració divina pel que va passar d’ahir (dir que precisament ahir vaig acabar examens, i no vaig ser-hi ni tampoc em vaig enterar gaire del que passava fins la nit, avui que ja he acabat i tinc una mica més de temps he decidit escriure)
  Considero una llàstima que aquestes mateixes reflexions que he posat avui, però podria haver posat fa un any, siguin més llegides i valorades que si les haugés posat llavors…
  una salutació!

 4. Eva, espero que em permetis contestar-me sense haver llegit, encara, els articles i seguir igual de desinformada…
  El que pretenia amb aquest escrit i el que jo personalment penso del moviment és que és una pena que quelcom tan senzill i simple com és escoltar-se, discutir i parlar sigui tant complicat! i personalment crec què és el que ara s’haurien de dedicar les places, i que curiosament està quedant en un segon terme per davant de molts altres interessos.. Personalment també vaig desenganyar-me de l’acampadabcn, per qüestions que tu comentes i altres coses que no em van quadrar (que ara no venen a “cuentu”), per això vaig decidir afegir-me al moviment de sant joan, curiosament iniciats per joves de 16 i 17, (amb pocs interessos ocults, més enlla de manifestar un desencant i no tenir molt clar com fer-ho) i en la que actualment s’ha anat convertint en un treball conjunt de gent de totes les edats i totes idiologies (a la nostra plaça estan convidats els polítics i alguns i venen!)…en fi jo només intentava destacar un aspecte positiu d’aquest moviment i que tots (els de dins i fora) hauriem de potenciar

 5. Ha estat un plaer llegir-te. Ja saps que m’agrada la teva visió de tot plegat. Constructiva. Un petó!

 6. Pingback: Movilitzacions « El Viatge del Troll

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s