Apartament

Ja fa dos dies que busquem apartament i principalment la nostra font d’informació és craigslist, en quest web hi ha de tot per comprar i vendre, buscar feina i també allotjament així ques és una font meravellosa d’informació.  Al principi és una mica estressant però quan la coneixes t’adones que es una gran eina i la informació està ben endreçada i classificada!

Una altra de les maneres que hem trobat pisos, i curiosament ben situats i amb bones caracterísituques es passejant i mirant els cartells de FOR RENT, està bé perquè si tens sort just en el moment pots veure el pis.

I de moment algunes coses bàsiques que hem aprés és:

Aconseguir mòbil americà per fer trucades, MOLT IMPORTANT. Cal dir que aquí la gent et pilla el telèfon quan vol, i pot ser que tinguin el pis llogat i que llavors ja no t’agafin mai el telèfon…

Fotocopiar (10 copies minim) els documents que acrediten els vostres diners i tots aquells papers que voleu entregar per aplicar al pis. Es mportant des del minut 1 tenir copies i portar-les a sobre, aixi estàs preparat per en qualsevol moment donar una i no perds el temps de veure un pis i haber de tornar desrés a portar la documentació.

– Si aneu a un Open House (moment del dia on obren l’apartament per a tothom) en compte, aqui la penya va a sacooo, és la jungla! La gent vol entregar els documents els primers i hi ha molts que donen un xec per poder garntir que la seva aplicació es tindrà en consideració. Ens han explicat que el tema del xec es perquè el propietari del pis pugui anar al banc a demanar quin és el crèdit de la persona (aquí tenir un bon crèdit és simptòma de bon pagador) però bueno nosaltres hem vist xecs de diferents xifres…i suposo que el preu per saber el crèdit és el mateix per tothom…així que bueno, que cadascú pensi el que vulgui. Nosaltres com no tenim número de la seguretat social no podem tenir crèdit al banc, així que no donem ni un dolar per aplicar, ja que ningú ens ha de mirar el crèdit. Nosaltres entreguem la documentació on posa els diners de la beca i els nostres estalvis.

Cal tenir present que a San Francisco tu no esculls pis, sinó que el propietari t’escull a tu. Personalment crec que s’ha de ser realista i aplicar als pisos que t’agraden i on t’hi veus vivint, no a saco entregar solicituds a tot areu, ja que potser que t’avisin de qualsevol i hauràs de decidir. En el nostre cas, de moment de 8 pisos hem aplicat a 4, evidenment tenim el nostre preferit i un rànking, però hem de pensar qe pot ser que ens diguin que si del numero dos i que no podrem dir: a doncs espera’t que haig de veure més o a veure si em contesten d’un altre…si vols pis ràpid no pot ser molt cagadubtes i tampoc molt punyetetes. Buscar quins compleixen condicions i pensar que pot ser un d’aquest grupet!

Molta paciència i preparats a caminar moooolt i no et vols gastar els diners amb busos o taxis. Nosaltres anem caminant a tot areu, la zona en que busquem pisos no es molt gran, com a molt 4 km de banda a banda, però cal pensar que SF fa moltes pujades i baixades i que com vas d’un pis a un altra fas molts trajectes repetits.

– Si teniu portatil, es aconsellable portar-lo a sobre, així en el moment que pareu a dinar i sobretot el cafè de després (on podeu buscr una cefeteria amb sofas i wifi per descansar i agafar forces) i buscar nous apartaments que hagin sortit durant el mati. Normalment podeu fer visites als pisos fins les 7 de la tarda!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s