Transport

Avui he caigut en que no havia escrit res sobre el transport a San Francisco, tema importantíssim en els viatges!

El fet és que SF no és una ciutat molt gran, i si us agrada caminar el cotxe de san fernando és la millor el·lecció. Les distàncies no són extremadaments grans i tot i que San Francisco és conegut per les seves 44 hills les podeu anar esquivant o fins i tot atrevir-vos a escalar-les!

Però si teniu poc temps o el rotllo excursionista no us motiva, SF té un bon transport; tenint en compte que parlem d’Estats Units…si comparem amb Europa, diriem que és similar al transport espanyol, correcte vamos.

Que cal saber del transport? doncs bàsicament això:

Existeix el Bart (Bay Area Rapi Transport). Podríem dir què és el metro, ja què és subterràni i recòrrer tota la àrea de la bahia. Per tant si voleu anar a Berkeley o Oackland aquest és el vostre transport. També arriba fins l’aeroport així que si hi heu d’anar, aquesta és la manera més econòmica, encara que l’últim és a les 12h de la nit.

Els tikets es compren en la mateixa estació. Quan el compreu us demanarà quants diners voleu posar-li a la targeta, si en poseu exacte (un trajecte sol costar uns 2$, i si creues la bahia uns 4$) la màquina és quedarà el bitllet, si decidiu posar més diners la podreu reutilitzar, anar omplint.  No controlo si hi ha bonus de Bart, m’haig d’informar 🙂

El Muni (SF Municipal Transportation). A diferència del Bart, el Muni és el transport de la ciutat de San Francisco, no de tota la bahia. El Muni inclou el metro, autubusos i tramvies (el tramvia txaxi de Powell no entra, aquest val 6$).

Amb el Muni podeu anar a gairabé tots els llocs importants de la ciutat, encara que hi ha algunes parts (sobretot els turons) que el transport és més limitat;  i per exemple a Twin Peaks, gairabé inexitent!

Els busos són força regulars, encara que també podeu tenir la mala sort d’esperar-vos mitja hora. En general, a les parades, hi ha la informació de quant temps falta per a que passi. Cal dir, que depenent de les hores el Bus va a reventar!

Com us deia, el Muni també inclou metro i tramvia. Els tramvies principalment recòrren Market St i el metro no és molt extens, però va bé per anar fins a Ocean Beach, per exemple. Una cosa important a tenir en compte es que el metro no està cobert, en totes les seves parades, de fet només ho està en les del centre, després les parades són iguals o les mateixes que els busos, a l’exterior.

És important saber que si voleu comprar un bitllet senzill, de bus o tramvia, cal que porteu 2 dollars justos, ja que no donen canvi. El autubusero/a us donarà un tiket de paper on marca fins a quina hora teniu transbord en altres busos o tramvies (tenint en compte que la hora que marca és la hora màxima en la que pots estar pujat al bus)  solen ser unes 3 hores.

Una bona opció si veniu uns dies és agafar un passport, que ve a ser un bonus. Podeu escollir entre un de 3 dies (21$) o un d’una setmana (27$).  Amb aquest bonus podreu agafar tots els transports de Muni que vulgueu, no serveix per al Bart.

Si la vostra estada a San Francisco és de més temps us aconsello comprar una clipper cart que serveix per tots els transports i pots anar-la carregant de diners, en funció del teu consum. Si agafeu el transport cada dia us surt a compte tenir un passe mensual.

Advertisements

One thought on “Transport

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s