2009 Istambul

El dia que em jubili em compraré un piset amb vistes a Santa Sofia i la Mesquita Blava… unes vistes fantàstiques.

Istambul va ser el primer viatge del qual recordo el gran impacte. Ja havia sortit de l’Estat però va ser la primera sortida a l’estranger on vaig notar canvis notables en la vida diària de les persones. Amb 12 anys em vaig enamorar d’aquella ciutat i quan vam tenir la oportunitat vam escapar-nos uns dies amb l’Adrià. (del primer viatge només tinc fotos en paper, així que aquestes són del segon)

El gran contrast Europa-asia, les espècies i les seves olors, la pau de l’interior d’una mesquita, els colors de les rajoles, els gustos dels dolços, les veus pels carrers… en definitiva una ciutat amb encant!

RECOMANACIONS I LLOCS D’INTERÈS
Evidenment entrar a qualsevol mesquita és tota una expèriencia, encara que amb el temps han anat restringint l’entrada als extrangers i tot i que si et poses el mocador al cap i et treus les sabates no tens problemes ja no es pot caminar lliurament per la mesquita, sinó que hi ha un espai restringit.
Mesquites més recomanables:

  • Santa Sofia, actualment és un museu antigament havia estat mesquita i també església, és impressionant veure les restes de cada moment històric. la segona vegada que hi vaig ser l’entrada em va semblar una mica cara, però crec que val la pena, és important anar d’hora al matí per no trobar cues.
  • Sultanahmet o Blava: just davant de Santa Sofia, preciosa i molt gran
  • Süleymaniye o del Princep. personalment m’encanta aquesta mesquita, queda molt a prop del bazar, visualment des de fora és molt maca i a més hi ha dies que hi ha mercadet a les seves escales, és un moment molt màgic que no es pot perdre
  • Rustampasa: per mi la mesquita més preciosa, sobretot per dins. ës molt petiteta i costa de trobar, ja que està pels carrers del bazar de les espècies. Si aconseguiu trobar-la els seus colors blaus us encantaran!

Palau de Topkapi. Està al centre, a prop de Santa Sofia i Sultanahmet, és més fàcil arribar que al Palau de Dolmabahçe. Per mi també és més maco i més recomanable. És molt gran, té uns jardins impressionants i això fa que si puguis passar tot un matí dins i amortitzar l’entrada. Personalment recomano entrar d’hora just quan obren i cap a les 12:30- 13:00 marxar que ja està a reventar

Bazar de les espècies: passajar pels carrers de qualsevol bazar és tota una experiència. Ningú es pot perdre el gran bazar però tampoc el bazar egipci o de les espècies. Olors, dolços, fruits secs i té fan del passeig quelcom únic!

Torre Galata: queda ubicada a l’altre banda del pont de la resta de llocs mítics de la ciutat. No està mal pujar i observar la ciutat des de una altra perspectiva. Jo recomano passejar pel pont fins l’altra banda i veure les canyes de la multitud de pescadors, pujar a la torre i a la tornada menjar un entrepà de peix a la vora del Bosfor. També podeu aprofitar i averigüar horaris i lloc de sortida per vaixells que us poden portar fins les illes dels princeps i passar a àsia!

Hi ha moltes i moltes més recomanacions, però la més important trobo què és deixar-vos perdre per la ciutat, deixar una mica enrera el transport públic i els taxis i aprofitar els passetjos per descobrir racons on perdre el té, fumar una mica de nargile i menjar unes delicies turques!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s